lördag 23 februari 2013

LCHF bullar

Ingredienser
2 ägg
50 g smör
2 dl fet yoghurt (minst 10% fetthalt)
0,75 tsk salt
2 tsk bakpulver
2 dl mandelmjöl
1 dl pofiber
2 msk fiberhusk
Vallmofrön (eller exempelvis solrosfrön, pumpafrön, sesam, riven ost etc)



Gör så här: Vispa samman ägg, “halvsmält” (så det lätt går att blanda ihop) smör, yoghurt, salt och bakpulver. Häll i och blanda samman med resten av ingredienserna. Låt stå i cirka 5-10 minuter så att fiberhusk och pofiber hinner absorbera vätskan så att smeten/degen blir fast. Rulla till 6 stycken bollar. Lägg dem på ugnsplåten, strössla över vallmofrön.
Grädda i 175 grader i cirka 15-20 minuter eller tills de fått fin färg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar