lördag 1 september 2012

Toscaäpple till efterrätt

Toscasmet till 4 äppelhalvor

•50 g smör eller margarin
•1 påse (ca 35-50 g) mandelspån
•0.75 dl strösocker
•1 msk vetemjöl
•1 msk mjölk

Gör så här:

Smält matfettet i en kastrull. Tag kastrullen från värmen. Rör ner mandelspån, socker, mjöl och mjölk. Rör till en jämn smet. Ställ tillbaka kastrullen på plattan och låt koka upp under omrörning och låt sedan sjuda ett par minuter tills smeten tjocknar.
Klicka ut toscasmeten över äpplen.
Grädda i mitten av ugnen i ca 225°C i 15 minuter tills toscasmeten fått fin färg.

Till det hade vi vanlijglass.


Hoppas ni har en trevlig lördag kväll!!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar