måndag 16 april 2012

Korv och gratäng


Till gratängen behöver du:

1 huvud broccoli

1 huvud blomkål
1 krm salt
1 tsk smör, För att smörja ugnsformen

Gratängsås

3 dl mat eller vispgrädde
3 msk gratängost
1 st gul lök
1 klyfta vitlöksklyfta
1,5 msk dijonsenap

Tillagning

Sätt ugnen på 200°C, koka broccolin och blomkålen i 4-5 minuter. Smörj en form med smör.
Hacka löken och vitlöken, stek den genomskinlig i stekpanna. Häll på grädde, Dijonsenap och hälften av osten. Låt koka ihop i några minuter. Salta och peppra efter smak.
Häll av grönsakerna och lägg i den smorda formen. Häll över gratängsåsen och resten av osten. Gratinera i 15-20 minuter till osten blivit gyllene.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar