måndag 16 april 2012
Korv och gratäng
Till gratängen behöver du:
1 huvud broccoli
1 huvud blomkål
1 krm salt
1 tsk smör, För att smörja ugnsformen
Gratängsås
3 dl mat eller vispgrädde
3 msk gratängost
1 st gul lök
1 klyfta vitlöksklyfta
1,5 msk dijonsenap
Tillagning
Sätt ugnen på 200°C, koka broccolin och blomkålen i 4-5 minuter. Smörj en form med smör.
Hacka löken och vitlöken, stek den genomskinlig i stekpanna. Häll på grädde, Dijonsenap och hälften av osten. Låt koka ihop i några minuter. Salta och peppra efter smak.
Häll av grönsakerna och lägg i den smorda formen. Häll över gratängsåsen och resten av osten. Gratinera i 15-20 minuter till osten blivit gyllene.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar