torsdag 5 april 2012

Choklad cupcakes med snickers






Chokladmuffins:
50g smör
1 1/2dl socker
1tsk vaniljsocker
1 ägg
1dl varmt vatten
1/2dl kakao
2 1/4dl vetemjöl
1 nypa salt
1 1/2tsk bakpulver

Vispa det rumstempererade smöret och sockret mjukt och luftigt. Tillsätt ägget och vaniljsockret och vispa ordentligt till en jämn smet. Blanda samman det varma vattnet och kakaon i en skål. Vispa till det löst sig helt. Vispa sedan ner det i smeten. Sikta ner övriga ingredienser och vänd försiktigt ned dem tills allt blandat sig. Ställ pappersformar i en muffinsplåt och fyll dem till cirka hälften. Grädda den i 180 grader i cirka 25 minuter. De är klara när en sticka kommer ut ren. Ta ut dem och låt svalna helt på galler.

Chokladmousse:
200g mjölkchoklad
2dl vispgrädde

Smält chokladen över vattenbad. Ställ undan och låt svalna till rumstemperatur. Vispa grädden. Vänd försiktigt ner den smälta chokladen tills det blandat sig. Var försiktig så att inte luften i grädden går ur. Fyll en spritspåse med en enkel rund tyll och gröp ur ett hål i varje cupcakes med en äppelurkärnare. 
Spritsa ner fyllning i det hål som blir. 

Chokladsmörkräm:
50g smör
1dl kakao
3-4dl florsocker
2 msk mjölk

ca 2st Snickers, dubbla

Vispa smöret mjukt. Sikta ner kakao och florsocker, vispa ordentligt. Tillsätt mjölk tills frostingen får rätt konsistens. Vispa länge till en luftig kräm. Bred eller spritsa på cupcakesen. 
Hacka snickersgodisarna i små bitar. Lägg de på smörkrämen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar