söndag 27 januari 2013

Protein "scones"


Nu har jag börjat baka och laga mat med vassleproteinpulver.
Här kommer ett recept på frukost scones/bullar. Mäktiga :)


Orginal receptet:

-3 dl fiberhavregryn

-1,5 dl naturellt vassleproteinpulver

-1,25 tsk bakpulver

-1 krm bikarbonat

-1/4 tsk salt

-250g lättkesella

-1 stort fikon, hackat

-15 mandlar, grovt hackade

pumpafrön på toppen

Jag gjorde bara en halv sats så det blev två stora scones. Istället för fikon hade jag torkade aprikoser. OCh tyvärr hade jag ingen naturell protein så det fick blev choklad :) inte varje dag man äter choklad bullar till frukost :)  


1. Sätt ugnen på 180 C.

2. Blanda alla ingredienserna i en bunke. Smeten blir ganska kletig. Forma till 4 lika stora bullar och lägg på en bakplåt klädd med bakplåtspapper.

3. Grädda i mitten av ugnen i ca 10-12 minuter eller tills de fått en gyllenbrun yta. Jag ökade på till 200 C efter 12 minuter och gräddade i ytterligare 2-3 minuter för att de skulle få färg. Vänd på dem och knacka på botten, låter de "ihåliga" är de klara.

4. Låt svalna på galler och ät med valfritt pålägg.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar