Återkommer med recept, ska iväg och stora handla på City Gross nu.
Ingredienser
- 1 dl ströbröd
- 1 1/2 dl vatten
- 900 g fast potatis
- 500 g blandfärs
- 1/2 tsk salt
- 1 krm peppar
- 2 gula lökar
- 2 msk smör eller margarin
- 3 dl grönsaksbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
- 1 msk soja
- 4 tomater
- 100 g riven gratängost
Gör så här
- Sätt ugnen på 200ºC.
- Blanda ströbröd och vatten, låt det svälla ca 10 minuter.
- Koka potatisen.
- Rör färsen med salt. Blanda ner ströbrödsblandningen och peppar. Lägg färsen i en ugnssäker form. Sätt in mitt i ugnen ca 15 minuter.
- Skala, skiva och stek löken i matfettet. Blanda buljong och soja. Skiva tomaterna.
- Lägg löken runt om köttfärsen och häll buljongblandningen runt om. Lägg på tomater och ost. Stek ytterligare 15-20 minuter.
- Servera köttfärsbiffen med potatis eller potatismos.
GOTT!!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar