torsdag 18 mars 2010

Hemmalagad pizza på dinkelmjöl

Pizzadeg till 2 pizzor (en stor som vi hade)
-2 tsk torr jäst
-1 dl ljummet vatten
-2 tsk olja
-2 1/2 dl dinkel mjöl
-1 krm salt

Jäsning: ca 30 min

Tomatsås:
-1/2 gul lök
-1 liten riven vitlöksklyfta
-1 tsk olja
-1/2 burk krossade tomater
-1 msk tomatpuré
-1 krm salt, peppar och socker
-1 tsk oregano

Hacka löken och fräsen den i oljan ihopa med vitlöken. Tillsätt de andra ingredienser och koka ihopa utan lock i ca 5-6 min.

Ost till fyllningen ca 1 dl

Grädda mitt i ugnen i 250 grader i 10-15 min

På hälften av vår pizza hade vi köttfärs och den andra halva hade vi Scans soltorkad salami. MUMS!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar