fredag 26 mars 2010

Gratäng Finemang ale Rosa

Dags att uppdatera lite...
Tror vi åt detta förra torsdag när Malin & Co var hemma hos oss.
Detta receptet har jag fått av min arbetskollega Rosa ;) och man ska egentligen ha fläskfilé.

Du behöver:

-3-4 kyckling filé -flytande margarin - 1-1 1/2 tsk curry

salt -4 dl skuren purjolök-1 pkt bacon -Riven ost

Sås: -4dl cremé fraiche

-0,5 dl chilisås

-1 tsk kinesisk soja

-1 tsk curry

-2 pressade vitlöksklyftor

-1 söndersmulad grönsaksbuljongstärning

Skär kycklingen tjocka skivor. Stek i margarin, smält med curry i stekpannan. Salta och låt svalna. Fräs purjolöken i matfett i kastrull. Låt svalna. Knaperstek baconskivorna utan matfett i stekpanna, låt rinna av på hushållspapper. Bryt bacon skivor i bitar. Rör ihop ingredienserna till såsen. Lägg purjolöken i en låg vid och lättsmord form. Lägg kyckling ovanpå och strö på bacon. Bred över såsen. Strö över riven ost och ev lite paprikapulver. Gratinera i ugn 225 grader i ca 25 min.

Vi hade ris och en go sallad till.

Bästisar <3

Sist men inte minst, Mildas goa paj, denna gången med PÄRON.

Sjukt gott :) Rekomenderar ! Vi hade vanilj sås till.

Som Maria Montazami hade sagt: MUMS! ;)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar