Med tanke på en kollega som inte får äta gluten och mig som inte äter laktos fick det bli en gluten&laktos fri kladdkaka :)
Glutenfri och laktosfri kladdkaka:
75 g laktos fritt smör3st ägg
2 dl strösocker
3/4 dl kakao
1,5 dl potatismjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 dl laktos fritt lätt mjölk
Till formen: smör och kokosflingor
Tillagning
1) Smörj en rund form med löstagbar kant, cirka 22 centimeter i diameter, och strö
den med kokosflingor.
2) Smält smöret. Rör ihop ägg och socker.
3) Mät upp och blanda kakao, potatismjöl, bakpulver och vaniljsocker.
4) Vispa ner mjölblandningen i äggsmeten tillsammans med smöret och mjölken och rör ihop till en ganska lös smet.
5) Häll smeten i formen och grädda i nedredelen av ugnen i 175 grader i knappt 20 minuter. Passa den :)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar