söndag 4 oktober 2009

Ostgratinerad fläskfilé i tomatsås

Änligen Fredag!!
I fredags bjud vi Malin på middag :)
För än en gång fira hennes dag!
Så på menyn ikväll stod det:
Ostgratinerad fläskfilé i tomatsås
efterrätt: Vanilj pannacota med hallon och vit chokolad

Dukning :)

Fläskfilé, ris, tomatsås och mozarella

-500 gr fläskfilé, salt o peppar,=stek i smör

-2 morötter, 1 lök, 400 gr krossade tomater, 1 tsk oregano, 1 tsk basilika, 1/2 tsk salt, 1 msk rapsolja= låt löken och morötterna fräsas en stund och se låt det koka ihopa några minuter. Använd gärna färsk basilika om du har.

Skriva mozarella osten och lägg mellan fläskfilé skivorna. Häll tomatröran över köttet, strö över med riven ost och gratinera ca 20 min i ugnen, 225 grader.

Så ser det ut sen...



Den goa pannacotan
5 dl grädde
1 tsk vaniljsocker
1/2 dl socker
3 gelatinblad

Lägg gelatingblad i kallt vatten i ca 10 min. Koka upp grädden och sockret. Lägg sedan gelantinbladen i den varma grädden. Koka ej upp igen. Rör bara om. Häll upp i skålar.

Låt svalna och ställna i ca 2 timmar i kylen.

Varm hallonen och lägg på några klickar vit chokolad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar