tisdag 14 maj 2013

Jätte god köttfärsgratäng


Orginal receptet på Köttfärsgratängen:

-400 g färs
-1 gul lök
-5 kokta potatis
-1 dl persilja
-1 vitlöksklyfta
-fond eller buljongtärning
-10 cocktail tomater
-1 burk creme fraiche
-lite riven ost

Väldigt lätt och mycket god gratäng om man är trött på alltid göra samma sak. Denna kan man variera som man vill.
Första gången jag gjorde tog jag rödlök istället för gullök.
Man kan ta en halv burk krossade tomater istället för cocktail tomater.
Istället för creme fraiche kan man ta keso eller kesella.
Blir lika gott.

Börja med koka potatis lite halvfärdigt.
Stek köttfärsen och löken. Krydda och låt små puttra en liten stund. Tillsätt tomaterna.
Skiva potatisen och lägg i en form.
Lägg några skivor i botten, sen all köttfärs och sen potatis igen.
Avsluta med keso eller cremefraiche+ost.

In i ugnen ca 25 min i 200 grader

Smarrigt :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar