onsdag 30 mars 2011

Grekiskt kyckling

Grekiskt kyckling med feta ost, klyftpotatis och tzatziki.


Grekisk festkyckling, 4 pers.
4 kycklingfiléer, strimlade
Marinad:
1 dl olivolja
2 msk kinesisk soya
2 pressade vitlöksklyftor
1-2 tsk sambal oelek

4-6 potatisar, i klyftor
2 paprikor, i mindre bitar
2 rödlökar, klyftade
1 squash, i mindre bitar
250 g körsbärstomater, halverade
150 g fetaost
½ kruka basilika

Skär kycklingfiléerna i ganska stora strimlor. Blanda alla ingredienser till marinaden och marinera kycklingen ett par timmar.
Sätt ugnen på 225 °. Olja en form och lägg potatisklyftorna i formen. Salta lite och sätt in i ugnen i 15 minuter. Fördela lök, paprika, squash och kycklingen med marinaden över potatisen och ställ in i ugnen i ytterligare 15 minuter. Lägg sedan på tomaterna och smula över fetaosten, sätt in i ugnen i 10 minuter till. Strö över färsk basilika.
Servera tillsammans med vitlöksbröd och tzatziki.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar